Coronavaccinatie – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk De Compagnie – Medemblik
Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk De Compagnie
Compagniesingel 7 1671 KC
Medemblik

Coronavaccinatie

 De Compagnie gaat zaterdag 24 april starten met vaccineren!

 

Het RIVM  heeft op  advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccins voor de huisartsen in Nederland moeten worden gebruikt voor de vaccinatie van:

 • patiënten geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960.
 • twee groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19 infectie:
  1. patiënten met fors overgewicht (BMI van 40 of hoger)  geboren tussen 1-1-1946 en 31-12-1960.
  2. patiënten met het Syndroom van Down, thuiswonend,  geboren tussen 1-1-1946 en 31-12-1960.

Patiënten  behorende tot de hierboven vermelde geboortejaren of hoog risicogroepen ontvangen op zeer korte termijn een persoonlijke uitnodiging per post. U krijgt twee keer een vaccinatie: de uitnodiging vermeldt  wanneer en waar u de eerste en de tweede prik krijgt. De vaccinatie is gratis. U beslist zelf of u zich laat vaccineren. Let op: er zijn zeer beperkte inhaalmogelijkheden!

Patiënten  geboren voor 1960 met en zonder griepindicatie worden opgeroepen en gevaccineerd door de GGD.

Bij de uitnodiging zit tevens een gezondheidsverklaring. U wordt vriendelijk verzocht deze, samen met de oproepkaarten, ingevuld mee te nemen naar de vaccinatie.

Belangrijk bij het vaccinatiebezoek:

 • houdt u zo strikt mogelijk aan de vermelde tijdstippen op de oproepkaarten.
 • draag een mondkapje en houdt 1,5 meter afstand van anderen.
 • draag kleding waarbij u uw bovenarm makkelijk bloot kunt maken.
 • volg de aanwijzingen van de artsen en assistenten.
 • houdt rekening  met 15 minuten observatie na de vaccinatie.

 

De huisartsen van De Compagnie vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk patiënten  zich laten vaccineren. Allereerst om te voorkomen dat u en uw naasten ernstig ziek worden, maar ook om onze samenleving te verlossen  van de strakke coronamaatregelen. Er is al maanden allerlei gedoe rond de vaccinaties, nu zijn er weer vragen rondom het AstraZeneca vaccin. Het vaccin is veilig en zeer effectief voor uw leeftijdsgroep. Een paar weken na de 1e prik bent u al voor 80% beschermd tegen ernstige vormen van de ziekte COVID-19. Na de 2e prik stijgt dit percentage tot vrijwel 100% bescherming. U loopt dan nauwelijks meer risico op een ziekenhuis opname of op overlijden door COVID-19. Ernstige bijwerkingen  van alle vaccins zijn zeer zeer zeldzaam. Nogmaals ons advies: laat u door ons vaccineren op de datums vermeld op de uitnodiging. Ook wij zijn gevaccineerd!

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen Corona of heeft u twijfel? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige en begrijpelijke taal wordt uitgelegd. Kijk ook op Thuisarts.nl of op coronavaccinatie.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen Corona.