Griep/Pneumokokken – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk De Compagnie – Medemblik
Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk De Compagnie
Compagniesingel 7 1671 KC
Medemblik

Griep/Pneumokokken

 

Ook dit najaar 2022 verzorgen de huisartsen van De Compagnie de griepprik en pneumokokkenprik voor hun patiënten. Alle patiënten van 60 jaar en ouder, patiënten bekend met diabetes, patiënten met een hart-, long- of een nierziekte of een verminderde weerstand komen in aanmerking voor de gratis griepprik. De griepprik is de beste bescherming tegen griep. Patiënten geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956 komen dit jaar in aanmerking voor de gratis pneumokokkenprik. De pneumokokkenprik geeft extra bescherming tegen longontsteking.

Patiënten die dit jaar in aanmerking komen voor de griepprik en/of de pneumokokkenprik ontvangen  een persoonlijke uitnodiging per post. De  grote vaccinatiedag heeft plaatsgevonden op zaterdagochtend 15 oktober.

Indien u 15 oktober niet in de gelegenheid was te komen en wel de griep en/of pneumokokkenprik wilt ontvangen kunt  u zich dagelijks van maandag t/m vrijdag tussen 15.00 en 16.00 uur melden bij de assistentenbalie. U hoeft geen afspraak te maken.

Helaas hebben wij allen nog steeds te maken met het coronavirus. De huisartsen van De Compagnie nemen  daarom extra maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Het is veilig om naar de praktijk te komen. U kunt ons daarbij helpen:

  • Bij coronaklachten blijft u thuis en doet u een zelftest.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Neem de gele/blauwe uitnodigingskaart(en) mee.
  • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.

Voor meer en uitstekende informatie zie www.rivm.nl/griepprik    www.rivm.nl/pneumokokkenprik    www.thuisarts.nl