Pro Actief Herhalen – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk De Compagnie – Medemblik
Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk De Compagnie
Compagniesingel 7 1671 KC
Medemblik

Pro Actief Herhalen

Pro Actief Herhaal Service

Sinds enige tijd biedt De Compagnie de service pro-actief-herhalen van medicijnen voor patiënten die één of meerdere medicijnen langdurig gebruiken. Dit houdt in dat u deze geneesmiddelen niet zelf steeds apart hoeft te herhalen maar door de apotheek tegelijk wordt gedaan. De apotheek houdt voor u bij wanneer uw medicijnen herhaald moeten worden. U krijgt automatisch een bericht wanneer uw nieuwe medicatie klaar staat.

 

Hoe werkt dit in de praktijk?

Via uw gegevens in ons computersysteem wordt herhaaldelijk gecontroleerd of uw chronische medicijnen binnenkort op zullen zijn. In de praktijk zal het zo zijn dat wanneer er nog voor twee weken aan medicijnen in huis is, de apotheek alweer bezig is met de nieuwe driemaandelijkse herhaling. U heeft dan ruim de tijd om de nieuwe bestelling op te halen.

Voordelen voor u:

  • U hoeft voor deze medicijnen geen doosjes meer bij de huisarts te brengen of de receptenlijn in te spreken.
  • Al uw chronische medicatie loopt gelijk en kunt het in één keer meenemen.
  • Indien u een medicijn gebruikt dat besteld moet worden is dit op tijd binnen.
  • Een beter medicatieoverzicht voor u, uw huisarts en specialist.

 

Wat kan niet in Pro Actief Herhalen?

Helaas kunnen niet alle soorten medicijnen in deze makkelijke driemaandelijkse herhaalservice. Het gaat dan om medicijnen die niet chronisch gebruikt worden zoals antibiotica, seizoensgebonden medicijnen, bepaalde pijnstillers of medicijnen waarvan het gebruik steeds wisselt zoals b.v. bloedverdunners van de trombosedienst. Antidepressiva, kalmerings- en slaaptabletten worden alleen per maand verstrekt.

Wijzigingen in uw medicatie?

Wanneer er een wijziging in uw medicijnen of dosering plaatsvindt van een specialist of een andere voorschrijver dient u dit tijdig aan ons door te geven. Wij  kunnen dan gelijk aanpassen.

 

Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze herhaalservice van De Compagnie?  Neem contact op met de dokters- of apothekersassistente.